Wykorzystujemy pliki cookies („ciasteczka”) własne i firm zewnętrznych, analizując sposób użytkowania naszego portalu, w celu ulepszenia naszych usług i ułatwienia Państwu korzystanie z nich. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację plików cookies.

zamknij
 Pietruszka łodyga 50g zoom

Pietruszka łodyga 50g


3,05 zł
Brutto
Pietruszka łodyga stanowi doskonałą przyprawę do wielu potraw, marynat i przetworów. Może stanowić dodatek do przygotowywania pełnych pyszności słoików na zimę, weków i domowych octów warzywnych.Niepozorna łodyga pietruszki stanowi aromatyczny i smaczny dodatek do wielu potraw.

odpornoscWYSOKA ZAWARTOŚĆ WITAMINY C- WSPOMAGA ODPORNOŚĆ
zupaPRZYPRAWA POLECANA DO ZUP- Podkreśla aromat i smak
warzywaALTERNATYWA DLA ŚWIEŻYCH WARZYW, DOSTĘPNA PRZEZ CAŁY ROK
Ilość

  • Bezpieczeństwo zakupów Bezpieczeństwo zakupów
  • Ekspresowa dostawa Ekspresowa dostawa
  • Czas na zwrot 14 dni Czas na zwrot 14 dni

PIETRUSZKA ŁODYGA - DODATEK SMAKOWY I WIZUALNY WIELU DAŃ.



Poznaj pochodzenie pietruszki łodygi :



Pietruszka zielona łogyga - ma niebywale szerokie zastosowanie. Pierwsze uprawy pietruszki pojawiły się w rejonach Morza Śródziemnego. Dziś znana jest na terenie całej Europy, Azji, w Afryce i oczywiście w Polsce. Z pewnością więkoszość z nas nie wyobraża sobie tradycyjnego rosołu bez dodatku pietruszki. Dawniej charakterystyczny zapach pietruszki miał usuwać nieprzyjemne zapachy i zniechęcac do spożywania wina.

Pietruszka łodyga - bogate właściwości.



Pietruszka zachwyca nas swoimi właściwościami. Zawiera dwa razy więcej witaminy C, niż sama cytryna. Dzięki temu wpływa korzystnie na nasze samopoczucie, podnosi odporność, wspomaga walkę z infekcjami. Działą przeciwzapalnie, korzystnie wpływa na układ krwionośny. Pietruszka bogata jest w żelazo i potas. Dobrze wpływa na kości i dobry stan naszego uzębienia.

Pietruszka łodyga - jak stosować, do czego używać ?



Pietruszka łodyga to przyprawa idealnie komponująca się z innymi. Nadaje smaku i aromatu potrawie. Zazwyczaj używa się jej jako dodatku do zup, sosów, sałatek, surówek. Pietruszkę można dodać do majonezu w celu przygotowania m.in sosu. Polacy nie wyobrażają sobie braku pietruszki w kuchennej szafce. Pietruszka ożywia potrawy smakowo jak i wizulanie. W postaci suszonej jest niezastąpiona w okresie zimowym. Bez wątpienia udekoruje nie jedną potrawę. Podczas gotowania najlepiej dodać ją pod na sam koniec, aby nie pozbawić jej swoich wartości.
Suszonymi liśćmi posyp grzanki, kanapki z dodatkiem warzyw (ogórka, rzodkiewki, pomidora).
Ta forma pietruszki jest z pewnością łatwa i wygodna, pozwala zaoszczędzić czas.

Jak przechowywać paprykę pietruszkę suszoną ?


Przyprawy jednoskładnikowe należy przechowywać w zamkniętym pojemniku, najlepiej szklanym, ograniczając tym samym dostęp do światła i wilgoci. Z pewnością dobrze przechowywana na dłużej zachwyci nas swoim aromatem.


Kraj pochodzenia:

Polska

Skład towaru:

100% pietruszka łodyga



Uwaga! Dotyczy daty ważności!

Wszystkie produkty są wysyłane z najświeższej dostawy. W przypadku kiedy na stronie jest przedstawiona data ważności krótsza niż 6 miesięcy prosimy nie sugerować się tą informacją. Dbamy o to, aby produkty były świeże dlatego też gwarantujemy długie daty przydatności.

2-0047-01-3

Opis

Rodzaj
Pietruszka
Waga (g)
50

Specyficzne kody

Jak pakujemy produkty?

Wszystkie produkty pakujemy w stojące opakowania typu doypack, które można swobodnie otwierać i zamykać wielokrotnie

Świeżość to podstawa!

Opinie o produkcie

chatKomentarze (0)|
Na razie nie dodano żadnej recenzji.