Wykorzystujemy pliki cookies („ciasteczka”) własne i firm zewnętrznych, analizując sposób użytkowania naszego portalu, w celu ulepszenia naszych usług i ułatwienia Państwu korzystanie z nich. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację plików cookies.

zamknij
 Kakao ziarno kruszone 100g zoom

Kakao ziarno kruszone 100g


9,81 zł
Brutto
Kruszone ziarna kakao - otrzymano z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Przetwarzane są w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Chrupiące, smaczne i pożywne kawałki obranych i pokruszonych ziaren charakteryzują się wytrawnym, kakaowym smakiem. Stanowią podstawowy składnik czekolady, będąc jednocześnie bazą dla wielu produktów czekoladowych.
biegaczALTERNATYWA DLA KAWY I ENERGETYKÓW- DZIAŁA POBUDZAJĄCO/div>
cukierBEZ DODATKU CUKRU- PRODUKT 100% NATURALNY
deserDODATEK DO DESERÓW, CIAST I WYPIEKÓW
Ilość

  • Bezpieczeństwo zakupów Bezpieczeństwo zakupów
  • Ekspresowa dostawa Ekspresowa dostawa
  • Czas na zwrot 14 dni Czas na zwrot 14 dni

KAKAO ZIARNO KRUSZONE - SKŁADNIK WYPIEKÓW, CIEMNEGO BISZKOPTU O BOGATYCH WARTOŚCIACH



Skąd się bierze kakao ? Oczywiście z drzewa, które nazywa się kakaowcem. Drzewo kakaowe, czyli kakaowiec właściwy (Theobroma cacao) jest drzewem, które rośnie w klimacie równikowym. Jest ono nie za dużych rozmiarów, zimozielone i posiada charakterystyczne podłużne owoce o długości, co ciekawe nawet do 20 cm. To właśnie owoce kakaowca, które przejdą odpowiednią obróbkę dostarczają produktów takich jak kakao, czy masło kakaowe itp. Zakłada się, że kakaowiec pochodzi z Ameryki Południowej lub Środkowej, ale obecnie największe plantacje znajdują się mimo tego w Afryce. Poniżej przeczytasz o zastosowaniu i właściwościach tego produktu.

Kakao - poznaj właściwości:



- kakao zawiera żelazo, wapń, magnez, fosfor, cynk, potas.
- kakao jest źródłem witaminy A, E, C oraz witamin z grupy B.
- jest przeciwutleniaczem, dzięki czemu chroni organizm przed wolnymi rodnikami
- kakao w swoim składzie zawiera również polifenole, które mają działanie przeciwzakrzepowe, co obniżają ciśnienie krwi w organizmie
- kakao wykazuje pozytywne działanie na pamięć i koncentrację
- kakao zawiera wartości ważne dla siły i zdrowia naszego organizmu
- kakao działa pobudzająco



Kakao ziarno w postaci kruszonej - poznaj zastosowanie



Ziarna kakaowca używa się przede wszystkim w kuchni, głównie do wypieków ciast, bądź stosując go w formie dodatków do wielu innych słodkości. Z kakao korzystają nie tylko smakosze kulinarni, ale również każdy z nas. Z pewnością jest to produkt, którego nie może zabraknąć w kuchennej szafce. Wbrew pozorom kakao, choć, by się nie wydawało, to jest idealnym składnikiem do dań mięsnych, zwłaszcza tych pieczonych. Nadaje sosom niepowtarzalnego smaku i aromatu z nutą delikatnej goryczki.



Jak przechowywać kakao w postaci kruszonej ?



Należy przechowywać w suchym miejscu, ograniczając tym samym dostęp do światła i wilgoci. Ważne jest aby dobrze przechowywać produkty. Prawidłowo zabezpieczone i przechowywane na dłużej mogą zachwycać nas swoimi właściwościami.



Kraj pochodzenia: Ghana


Skład towaru: 100% kakao kruszone



Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 626kcal
Tłuszcz 51g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 30g
Węglowodany 29,4g w tym cukry 15g
Białko 12,4g
Sól 0,1g

W ofercie posiadamy również kakao surowe całe , niskotłuszczowe oraz alkalizowane 20-22%



Uwaga! Dotyczy daty ważności!

Wszystkie produkty są wysyłane z najświeższej dostawy. W przypadku kiedy na stronie jest przedstawiona data ważności krótsza niż 6 miesięcy prosimy nie sugerować się tą informacją. Dbamy o to, aby produkty były świeże dlatego też gwarantujemy długie daty przydatności.

2-0077-01-2

Opis

Waga (g)
100

Specyficzne kody

Jak pakujemy produkty?

Wszystkie produkty pakujemy w stojące opakowania typu doypack, które można swobodnie otwierać i zamykać wielokrotnie

Świeżość to podstawa!

Opinie o produkcie

chatKomentarze (0)|
Na razie nie dodano żadnej recenzji.