Dziś Twoje zamówienie wyślemy ZA DARMO od 199 zł
MĄKI
Jeśli mąka, to nie tylko pszenna!
Mąka kojarzy się nam z krystalicznie czystym białym pyłem wytworzonym z pszenicy, ewentualnie żyta. Nie możemy żyć dalej w takim błędzie. Bogactwo rozmaitych mąk wzbogaci Twoją kuchnię i sprawi, że z dnia na dzień zaczniesz żyć zdrowo. Wystarczy, że sięgniesz po dary natury, które dla Ciebie przygotowaliśmy!
Jak stosować nietypowe rodzaje mąk
W zależności od rodzaju, mąki mogą służyć jako przyprawy do potraw lub jako baza do gotowania. Na przykład, w przypadku, gdy użyjemy drobno zmielonych orzechów laskowych lub słonecznika, uzyskamy niezwykle aromatyczne dodatki zmieniające charakter naszych dań. Mąka kokosowa często służy jako bezglutenowy zamiennik mąki pszennej i doskonale sprawdza się w kuchni jako dodatek do sosów i dipów. Do wypieku ciast i deserów świetnie sprawdza się mąka z pestek winogron. Dzieje się tak dlatego, że wypełniona jest aromatem winorośli. Wiele rodzajów mąk posiada właściwości prozdrowotne, więc zaleca się używanie różnych rodzajów do wszelkich potraw.