Zioła - naturalny składnik, który sprawdza się wszędzie
Zioła to najpopularniejszy składnik stosowany w medycynie ludowej i tradycyjnej kuchni. To one jako pierwsze stanowiły bazę przypraw do niemal każdej potrawy. Stosowane od zawsze, są źródłem witamin, mikroelementów i błonnika. Były bazą do sosów, a nasiona ziół stanowiły często podstawę diety — ze względu na swoją kaloryczność i przyswajalność. Teraz mogą stanowić bazę do koktajli, kremów i przystawek, dzięki czemu nie są nijakim suplementem, a barwnym i żywym elementem smacznej kuchni.
Zioła uzupełniają to, czego nam brakuje
Technologia sprawia, że sięgamy po substytuty i suplementy diety. W wielu przypadkach nie jest to potrzebne i wystarczy rozejrzeć się wokół siebie. Zioła takie jak babka płesznik są doskonałym źródłem błonnika, którego tak brakuje w naszej diecie. Ich właściwości poprawiają także działanie układu trawienia, ograniczają oksydację tkanek i wzmacniają odporność organizmu. Koniecznie sprawdź, które są potrzebne Tobie!