Dziś Twoje zamówienie wyślemy ZA DARMO od 199 zł
Imbir kłącze 50g
4,95 zł
Brutto
Jest jedną z pierwszych przypraw korzennych, która została przywieziona do Europy z Azji. Imbir jest przyprawą uniwersalną, stosowaną do dań mięsnych, warzywnych i słodkich. Jego pikantny, a zarazem orzeźwiający smak można wykorzystać również jako dodatek do kawy, herbaty, kompotów , owocowych konfitur i dżemów oraz używać jako podstawę do produkcji napojów korzenno-miodowych (np. nalewek, miodów, win).
POMAGA NA PRZEZIĘBIENIE
DOSKONAŁY SKŁADNIK NAPARU
DODAJE ŚWIEŻOŚCI I PIKANTNEGO SMAKU
-
Bezpieczeństwo zakupów
-
Ekspresowa dostawa
-
Czas na zwrot 14 dni
Imbir kłącze - idealny dodatek do herbaty na przeziębienie, ale nie tylko...
Jakie właściwości zawiera imbir i do czego go używać ?
Imbir jest jedną z pierwszych przypraw korzennych, która została przywieziona do Europy z Azji. Imbir jest przyprawą uniwersalną, stosowaną do dań mięsnych, warzywnych i słodkich. Jego pikantny, a zarazem orzeźwiający smak można wykorzystać również jako dodatek do kawy, herbaty, kompotów, owocowych konfitur i dżemów oraz używać jako podstawę do produkcji napojów korzenno-miodowych (np. nalewek, miodów, win). Imbir ma właściwości lecznicze. Ma za zadanie rozgrzać organizm, działać bakteriobójczo i przeciwwirusowo. Głównie po imbir sięgamy podczas przeziębienia, gdy dokucza nam ból gardła, katar, ogólne osłabienie organizmu. Imbir wzmacnia naszą odporność. Herbatka z dodatkiem imbiru, miodu i cytryny wspomoże leczenie bólu mięśni i stawów. Ponadto spożywanie imbiru działa korzystnie na krążenie krwi, zapobiega zakrzepicy. Przypuszcza się, że ma właściwości które wspierają walkę z obrzękami. Nie należy jednak spożywać imbiru w ciąży i podczas karmienia piersią. U mam karmiących może wpłynąć na smak mleka a tym samym wywołać m.in bóle brzucha u dziecka.
Jak przechowywać imbir ?
Imbir w każdej postaci najlepiej przechowywać w zamkniętym, szklanym pojemniku ograniczając tym samym dostępu do światła i wilgoci. Tak przechowywany imbir z pewnością na dłużej będzie cieszył nas swoim aromatem i smakiem.
Przygotuj syrop imbirowy - wspomagaj swoją odporność !
Rozpocznij od umycia imbiru kłącze, następnie wytrzyj ręcznikiem papierowym, nie obieraj. Kolejno pokrój go w niewielkie plasterki i zasyp cukrem. Całość przełóż do niewielkiego garnka i gotuj na "wolnym" ogniu. Czas gotowania ok. 45 minut pod przykryciem, następnie przemieszaj i pozostaw na kilka minut. Po wystygnięciu warto dodać miodu i cytryny. Należy pamiętać, aby nie dodawać miodu zbyt szybko, ponieważ straci swoje wartości. Tak przygotowany i odcedzony syrop przelej do butelki lub szklanego słoiczka. Po otwarciu trzymaj w lodówce.
Skład towaru:
100% imbir kłącze.
Data ważności:
Minimum 6 miesięcy
Kraj pochodzenia:
Nigeria
W ofercie posiadamy także imbir mielony
Wystarczy, że klikniesz TUTAJ
Uwaga! Dotyczy daty ważności!
Jakie właściwości zawiera imbir i do czego go używać ?
Imbir jest jedną z pierwszych przypraw korzennych, która została przywieziona do Europy z Azji. Imbir jest przyprawą uniwersalną, stosowaną do dań mięsnych, warzywnych i słodkich. Jego pikantny, a zarazem orzeźwiający smak można wykorzystać również jako dodatek do kawy, herbaty, kompotów, owocowych konfitur i dżemów oraz używać jako podstawę do produkcji napojów korzenno-miodowych (np. nalewek, miodów, win). Imbir ma właściwości lecznicze. Ma za zadanie rozgrzać organizm, działać bakteriobójczo i przeciwwirusowo. Głównie po imbir sięgamy podczas przeziębienia, gdy dokucza nam ból gardła, katar, ogólne osłabienie organizmu. Imbir wzmacnia naszą odporność. Herbatka z dodatkiem imbiru, miodu i cytryny wspomoże leczenie bólu mięśni i stawów. Ponadto spożywanie imbiru działa korzystnie na krążenie krwi, zapobiega zakrzepicy. Przypuszcza się, że ma właściwości które wspierają walkę z obrzękami. Nie należy jednak spożywać imbiru w ciąży i podczas karmienia piersią. U mam karmiących może wpłynąć na smak mleka a tym samym wywołać m.in bóle brzucha u dziecka.
Jak przechowywać imbir ?
Imbir w każdej postaci najlepiej przechowywać w zamkniętym, szklanym pojemniku ograniczając tym samym dostępu do światła i wilgoci. Tak przechowywany imbir z pewnością na dłużej będzie cieszył nas swoim aromatem i smakiem.
Przygotuj syrop imbirowy - wspomagaj swoją odporność !
Rozpocznij od umycia imbiru kłącze, następnie wytrzyj ręcznikiem papierowym, nie obieraj. Kolejno pokrój go w niewielkie plasterki i zasyp cukrem. Całość przełóż do niewielkiego garnka i gotuj na "wolnym" ogniu. Czas gotowania ok. 45 minut pod przykryciem, następnie przemieszaj i pozostaw na kilka minut. Po wystygnięciu warto dodać miodu i cytryny. Należy pamiętać, aby nie dodawać miodu zbyt szybko, ponieważ straci swoje wartości. Tak przygotowany i odcedzony syrop przelej do butelki lub szklanego słoiczka. Po otwarciu trzymaj w lodówce.
Skład towaru:
100% imbir kłącze.
Data ważności:
Minimum 6 miesięcy
Kraj pochodzenia:
Nigeria
W ofercie posiadamy także imbir mielony
Wystarczy, że klikniesz TUTAJ
Uwaga! Dotyczy daty ważności!
Wszystkie produkty są wysyłane z najświeższej dostawy. W przypadku kiedy na stronie jest przedstawiona data ważności krótsza niż 6 miesięcy prosimy nie sugerować się tą informacją. Dbamy o to, aby produkty były świeże dlatego też gwarantujemy długie daty przydatności.
2-0015-02-3
Opis
- Rodzaj
- Imbir
- Waga (g)
- 50
Specyficzne kody
Jak pakujemy produkty?
Wszystkie produkty pakujemy w stojące opakowania typu doypack, które można swobodnie otwierać i zamykać wielokrotnie
Świeżość to podstawa!
Opinie o produkcie
chatKomentarze (0)|
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
16 innych produktów w tej kategorii: Dodaj produkt do koszyka:
Czosnek mielony 100g
Czosnek to jedna z najbardziej znanych przypraw stosowanych w polskich domach. Od zawsze stanowi on dodatek do wielu dań. Czosnek mielony charakteryzuje się intensywnym smakiem oraz zapachem dzięki którym polecany jest osobom, które lubią wyraziste, pikantne potrawy. Sprawdza sie jako dodatek do mięs, zup, sosów, ryb, a także kiełbas czy pasztetów własnej roboty.
PRZYPRAWA DLA ZWOLENNIKÓW PIKANTNYCH DAŃ
SZEROKIE ZASTOSOWANIE W KUCHNI
ALTERNATYWA DLA ŚWIEŻYCH WARZYW, DOSTĘPNA PRZEZ CAŁY ROK/div>
5,21 zł
Cena
Przyprawa Cygańska z kawałkami czosnku 100g
DANIA GŁÓWNE
DANIA JEDNOGARNKOWE
BEZ SZTUCZNYCH BARWNIKÓW
5,22 zł
Cena
Cynamon Cejloński laski 8cm 50g
Charakteryzuje się słodko-korzennym smakiem i wprost zniewalającym aromatem tak silnym, że wpływa on na zapach każdej potrawy, czy napoju, do którego zostanie dodany. Doskonały dodatek do kawy, herbat rozgrzewających, domowych wypieków czy deserów, ale także niewielką ilość cynamonu dodawać można do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby czy szynki.
DODATEK DO WYPIEKÓW I DESERÓW
DO DAŃ MIĘSNYCH
CYNAMON KRÓLEWSKI
13,51 zł
Cena
Gałka muszkatołowa cała ABCD 100g
Gałka muszkatołowa cała jest owocem dużego, wiecznie zielonego drzewa, czyli muszkatołowca korzennego. Charakterycuje się ostrym i jednocześnie nieco gorzkawym smakiem oraz niepowtarzalnym zapachem.To wyjątkowa i uniwersalna przyprawa, którą można stosować zarówno do dań ostrych, jak i słodkich Nawet mała szczypta potrafi nadać potrawie wyjątkowy charakter i sprawić, że dania i sosy na długo pozostaną w pamięci.
IDEALNIE PASUJE:
IDEALNIE PASUJE:
DO DAŃ MIĘSNYCH
DO SAŁATEK
DO ZUP I SOSÓW
DODATEK DO NAPOJÓW ROZGRZEWAJĄCYCH
15,31 zł
Cena