Dziś Twoje zamówienie wyślemy ZA DARMO od 199 zł
Gałka muszkatołowa mielona 100g
13,51 zł
Brutto
Gałka muszkatołowa cała jest owocem dużego, wiecznie zielonego drzewa, czyli muszkatołowca korzennego. Charakterycuje się ostrym i jednocześnie nieco gorzkawym smakiem oraz niepowtarzalnym zapachem.To wyjątkowa i uniwersalna przyprawa, którą można stosować zarówno do dań ostrych, jak i słodkich Nawet mała szczypta potrafi nadać potrawie wyjątkowy charakter i sprawić, że dania i sosy na długo pozostaną w pamięci.
IDEALNIE PASUJE:
IDEALNIE PASUJE:
DO DAŃ MIĘSNYCH
DO SAŁATEK
DO ZUP I SOSÓW
DODATEK DO NAPOJÓW ROZGRZEWAJĄCYCH
-
Bezpieczeństwo zakupów
-
Ekspresowa dostawa
-
Czas na zwrot 14 dni
Gałka muszkatałowa mielona - niebywały smak i aromat, korzenna nuta - poznaj jej właściwości.
Gałka muszkatołowa cała jest owocem dużego, wiecznie zielonego drzewa - muszkatołowca korzennego. Zalicza się do grupy przypraw jednoskładnikowych o korzennym aromacie. Charakterycuje się ostrym i jednocześnie nieco gorzkawym smakiem oraz niepowtarzalnym zapachem. To wyjątkowa i uniwersalna przyprawa, którą można stosować zarówno do dań ostrych, jak i słodkich. Nawet mała szczypta potrafi nadać potrawie wyjątkowy charakter i sprawić, że dania i sosy na długo pozostaną w pamięci. Jej niebanalny smak i aromat wyróżnia ją na tle innych przypraw nadając im aromatu i pikanterii. Podkreśla smak deserów i napojów. Podsumowując gałka muszkatołowa jest niezbędna w kuchni niejednego miłośnika korzennych aromatów.
Jakie jest zastosowanie gałki muszkatałowej, do czego jej używać ?
Gałka muszkatałowa ma za zadanie dodać smaku i aromatu wielu wypiekom, takim jak pierniki, ciasta, desery lodowe i inne. Sprawdzi się idealnie jako dodatek do grzanego wina z odrobiną goździków i plastrem pomarańczy. To połączenie świetnie sprawdzi się podczas długich, zimowych wieczorów, dla odrobiny relaksu. Może nie każdemu jest wiadome, że gałka muszkatałowa sprawdzi się do dań jajecznych, serów, bigosu, zup, czy dań mięsnych.
Pomysł na deser z dodatkiem gałki muszkatałowej - sprawdź !
Sięgnij po jednego banana, 2-3 łyżki jogurtu naturalnego (najlepiej, aby był gęsty), 3 łyżki ulubionych płatków, + inny świeży owoc, mogą to być 2-3 truskawki i niewielka ilość gałki muszkatałowej mielonej.
Pokrojone owoce przełóż do miseczki z jogurtem, dodaj gałki muszkatałowej mielonej. Całość nieco wymieszaj. Sprawdzi się idealnie jako drugie śniadanie w pracy.
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna 2198kJ/ 525kcal,
Tłuszcz 36,3g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 25,9g,
Węglowodany 49,3g, w tym cukry 28,5g,
Błonnik 20,8g,
Białko 5,8g,
Sól 0,04g.
Skład towaru:
100% gałka muszkatołowa.
Data ważności:
Minimum 6 miesięcy
Kraj pochodzenia:
Indonezja
W ofercie posiadamy również gałkę muszkatałowa całą. Należy pamiętać, że gałkę muszkatołową w tej postaci należy zetrzeć na tarce. Do odpowiedniego przyprawienia dania wystarczy jedna lub dwie szczypty gałki muszkatołowej. Wystarczy, że klikniesz TUTAJ
Uwaga! Dotyczy daty ważności!
Gałka muszkatołowa cała jest owocem dużego, wiecznie zielonego drzewa - muszkatołowca korzennego. Zalicza się do grupy przypraw jednoskładnikowych o korzennym aromacie. Charakterycuje się ostrym i jednocześnie nieco gorzkawym smakiem oraz niepowtarzalnym zapachem. To wyjątkowa i uniwersalna przyprawa, którą można stosować zarówno do dań ostrych, jak i słodkich. Nawet mała szczypta potrafi nadać potrawie wyjątkowy charakter i sprawić, że dania i sosy na długo pozostaną w pamięci. Jej niebanalny smak i aromat wyróżnia ją na tle innych przypraw nadając im aromatu i pikanterii. Podkreśla smak deserów i napojów. Podsumowując gałka muszkatołowa jest niezbędna w kuchni niejednego miłośnika korzennych aromatów.
Jakie jest zastosowanie gałki muszkatałowej, do czego jej używać ?
Gałka muszkatałowa ma za zadanie dodać smaku i aromatu wielu wypiekom, takim jak pierniki, ciasta, desery lodowe i inne. Sprawdzi się idealnie jako dodatek do grzanego wina z odrobiną goździków i plastrem pomarańczy. To połączenie świetnie sprawdzi się podczas długich, zimowych wieczorów, dla odrobiny relaksu. Może nie każdemu jest wiadome, że gałka muszkatałowa sprawdzi się do dań jajecznych, serów, bigosu, zup, czy dań mięsnych.
Pomysł na deser z dodatkiem gałki muszkatałowej - sprawdź !
Sięgnij po jednego banana, 2-3 łyżki jogurtu naturalnego (najlepiej, aby był gęsty), 3 łyżki ulubionych płatków, + inny świeży owoc, mogą to być 2-3 truskawki i niewielka ilość gałki muszkatałowej mielonej.
Pokrojone owoce przełóż do miseczki z jogurtem, dodaj gałki muszkatałowej mielonej. Całość nieco wymieszaj. Sprawdzi się idealnie jako drugie śniadanie w pracy.
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna 2198kJ/ 525kcal,
Tłuszcz 36,3g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 25,9g,
Węglowodany 49,3g, w tym cukry 28,5g,
Błonnik 20,8g,
Białko 5,8g,
Sól 0,04g.
Skład towaru:
100% gałka muszkatołowa.
Data ważności:
Minimum 6 miesięcy
Kraj pochodzenia:
Indonezja
W ofercie posiadamy również gałkę muszkatałowa całą. Należy pamiętać, że gałkę muszkatołową w tej postaci należy zetrzeć na tarce. Do odpowiedniego przyprawienia dania wystarczy jedna lub dwie szczypty gałki muszkatołowej. Wystarczy, że klikniesz TUTAJ
Uwaga! Dotyczy daty ważności!
Wszystkie produkty są wysyłane z najświeższej dostawy. W przypadku kiedy na stronie jest przedstawiona data ważności krótsza niż 6 miesięcy prosimy nie sugerować się tą informacją. Dbamy o to, aby produkty były świeże dlatego też gwarantujemy długie daty przydatności.
2-0012-01-2
Opis
- Rodzaj
- Gałka muszkatołowa
- Waga (g)
- 100
Specyficzne kody
Jak pakujemy produkty?
Wszystkie produkty pakujemy w stojące opakowania typu doypack, które można swobodnie otwierać i zamykać wielokrotnie
Świeżość to podstawa!
Opinie o produkcie
chatKomentarze (0)|
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
16 innych produktów w tej kategorii: Dodaj produkt do koszyka:
Rozmaryn mielony 100g
Wspomaga pracę układu pokarmowego poprawiając trawienie oraz apetyt. Pozytywnie wpływa na wątrobę oraz poziom cukru we krwi. To dobre źródło antyoksydantów. Rozmaryn to doskonały dodatek do mięs, ryb, szpinaku czy roślin strączkowych.
SZEROKIE ZASTOSOWANIE W KUCHNI
DO DAŃ MIĘSNYCH
ŚWIETNIE UROZMAICI SMAK SAŁATEK I SURÓWEK
5,39 zł
Cena
Pietruszka liść 3-3 50g
Pietruszka naciowa ma niezwykle szerokie zastosowanie w kuchni. To niezastąpiony dodatek do surówek, ziemniaków, potraw z warzyw, zup, dań z jaj, mięsa i ryb. Spotkać można ją w wielu mieszankach ziołowych, gdyż doskonale komponuje się z innymi przyprawami i ziołami. Dodawana do potraw wzbogaca, je o niepowtarzalny smak.
WYSOKA ZAWARTOŚĆ WITAMINY C- WSPOMAGA ODPORNOŚĆ
PRZYPRAWA POLECANA DO ZUP- Podkreśla aromat i smak
ŚWIETNIE UROZMAICI SMAK SAŁATEK I SURÓWEK
5,03 zł
Cena
Kardamon ziarno MYQ 100g
Kardamon to jedna z najstarszych i najdroższych przypraw świata o ostrym, korzenny a jednocześnie słodkim smaku. Stosowana tradycyjnie w Indiach, krajach dalekiego Orientu i w północno-wschodniej Afryce. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs,wypieków lub kawy.
KRÓLOWA PRZYPRAW
DOSKONAŁY SKŁADNIK NAPARU
SZEROKIE ZASTOSOWANIE W KUCHNI
22,51 zł
Cena
Anyż mielony 100g
Anyż biedrzeniec jest jednoroczną rośliną z rodziny selerowatych wywodzącą się z terenów śródziemnomorskich. Posiada charakterystyczny zapach podobny do kminku, jest jednak bardziej intensywny i słodkawy. Anyż świetnie komponuje się z potrawami z dziczyzny. Poza tym aromatyzuje się nim kompoty, pierniki, ciasta oraz budynie. Tak samo zresztą, jak słodkie potrawy z ryżu, które po dodaniu tej przyprawy smakują wybornie.
DESER I CIASTA
100% NATURALNY
DOSKONAŁY SKŁADNIK NAPARU
5,58 zł
Cena
Kminek mielony 100g
Mielone nasiona, o aromatycznym zapachu i lekko piekącym, korzennym smaku. Przyprawa ta doskonale sprawdzi się w przypadku ciężkostrawnych dań, takich jak np. smażone i tłuste mięsa, potrawy z fasoli czy kapusty. Jest pomysłowym dodatkiem do pieczonych ziemniaków, twarożku czy pieczonego kurczaka.
IDEALNIE PASUJE:
DO DAŃ MIĘSNYCH
DO DAŃ JEDNOGARNKOWYCH
DO ZUP
5,22 zł
Cena