Wykorzystujemy pliki cookies („ciasteczka”) własne i firm zewnętrznych, analizując sposób użytkowania naszego portalu, w celu ulepszenia naszych usług i ułatwienia Państwu korzystanie z nich. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację plików cookies.

zamknij
 Kakao ziarno całe surowe 100g zoom

Kakao ziarno całe surowe 100g


15,16 zł
Brutto
Surowe ziarna kakao to najlepsza forma kakao, ponieważ została poddana, tylko konieczne procesom przetwarzania tj. fermentacja i suszenie dzięki którym większości składników odżywczych nie uległy rozkładowi. Chrupiące, smaczne i pożywne ziarna kakao, charakteryzuje się wytrawnym, kakaowym smakiem. Stanowią podstawowy składnik czekolady, będąc jednocześnie bazą dla wielu produktów czekoladowych.
biegaczALTERNATYWA DLA KAWY I ENERGETYKÓW- DZIAŁA POBUDZAJĄCO/div>
cukierBEZ DODATKU CUKRU- PRODUKT 100% NATURALNY
deserDODATEK DO DESERÓW, CIAST I WYPIEKÓW
Ilość

  • Bezpieczeństwo zakupów Bezpieczeństwo zakupów
  • Ekspresowa dostawa Ekspresowa dostawa
  • Czas na zwrot 14 dni Czas na zwrot 14 dni

KAKAO ZIARNO CAŁE SUROWE - SKŁADNIK WYPIEKÓW, CIEMNEGO BISZKOPTU O BOGATYCH WARTOŚCIACH



Skąd się bierze kakao ? Oczywiście z drzewa, które nazywa się kakaowcem. Drzewo kakaowe, czyli kakaowiec właściwy (Theobroma cacao) jest drzewem, które rośnie w klimacie równikowym. Jest ono nie za dużych rozmiarów, zimozielone i posiada charakterystyczne podłużne owoce o długości, co ciekawe nawet do 20 cm. To właśnie owoce kakaowca, które przejdą odpowiednią obróbkę dostarczają produktów takich jak kakao, czy masło kakaowe itp. Zakłada się, że kakaowiec pochodzi z Ameryki Południowej lub Środkowej, ale obecnie największe plantacje znajdują się mimo tego w Afryce. Poniżej przeczytasz o zastosowaniu i właściwościach tego produktu.

Kakao - poznaj właściwości:



- kakao zawiera żelazo, wapń, magnez, fosfor, cynk, potas.
- kakao jest źródłem witaminy A, E, C oraz witamin z grupy B.
- jest przeciwutleniaczem, dzięki czemu chroni organizm przed wolnymi rodnikami
- kakao w swoim składzie zawiera również polifenole, które mają działanie przeciwzakrzepowe, co obniżają ciśnienie krwi w organizmie
- kakao wykazuje pozytywne działanie na pamięć i koncentrację
- kakao zawiera wartości ważne dla siły i zdrowia naszego organizmu
- kakao działa pobudzająco



Kakao ziarno w postaci surowej - poznaj zastosowanie



Ziarna kakaowca używa się przede wszystkim w kuchni, głównie do wypieków ciast, bądź stosując go w formie dodatków do wielu innych słodkości. Z kakao korzystają nie tylko smakosze kulinarni, ale również każdy z nas. Z pewnością jest to produkt, którego nie może zabraknąć w kuchennej szafce. Wbrew pozorom kakao, choć, by się nie wydawało, to jest idealnym składnikiem do dań mięsnych, zwłaszcza tych pieczonych. Nadaje sosom niepowtarzalnego smaku i aromatu z nutą delikatnej goryczki.



Jak przechowywać kakao w postaci surowego ziarna ?



Należy przechowywać w suchym miejscu, ograniczając tym samym dostęp do światła i wilgoci. Ważne jest aby dobrze przechowywać produkty. Prawidłowo zabezpieczone i przechowywane na dłużej mogą zachwycać nas swoimi właściwościami.



Kraj pochodzenia: Wenezuela


Skład towaru: 100% kakao ziarno surowe



Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 626kcal
Tłuszcz 51g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 30g
Węglowodany 29,4g w tym cukry 15g
Białko 12,4g
Sól 0,1g

W ofercie posiadamy również kakao ziarno kruszone , niskotłuszczowe oraz alkalizowane 20-22%



Uwaga! Dotyczy daty ważności!

Wszystkie produkty są wysyłane z najświeższej dostawy. W przypadku kiedy na stronie jest przedstawiona data ważności krótsza niż 6 miesięcy prosimy nie sugerować się tą informacją. Dbamy o to, aby produkty były świeże dlatego też gwarantujemy długie daty przydatności.

2-0077-02-2

Opis

Waga (g)
100

Specyficzne kody

Jak pakujemy produkty?

Wszystkie produkty pakujemy w stojące opakowania typu doypack, które można swobodnie otwierać i zamykać wielokrotnie

Świeżość to podstawa!

Opinie o produkcie

chatKomentarze (0)|
Na razie nie dodano żadnej recenzji.