Wykorzystujemy pliki cookies („ciasteczka”) własne i firm zewnętrznych, analizując sposób użytkowania naszego portalu, w celu ulepszenia naszych usług i ułatwienia Państwu korzystanie z nich. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację plików cookies.

zamknij
 Liść laurowy FAQ 50g zoom

Liść laurowy FAQ 50g


4,50 zł
Brutto
Liść laurowy to specyfik znany od czasów starożytnych. Niegdyś w domowy sposób leczono nim rany, stosowano przy schorzeniach skóry czy w chorobach reumatycznych. Dziś dodaje się go do wielu dań, by poprawić smak i pobudzić trawienie.

garnekPRZYPRAWA IDEALNA DO DAŃ JEDNOGARNKOWYCH
marynataŚWIETNA DO MARYNAT
gotowanieSZEROKIE ZASTOSOWANIE W KUCHNI
Ilość

  • Bezpieczeństwo zakupów Bezpieczeństwo zakupów
  • Ekspresowa dostawa Ekspresowa dostawa
  • Czas na zwrot 14 dni Czas na zwrot 14 dni

LIŚĆ LAUROWY - DODATEK DO DAŃ, KTÓRY MOŻESZ STOSOWAŃ NA WIELE SPOSOBÓW.



Pochodzenie liścia laurowego:



Liśc laurowy pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego. Roślina o szerokim zastosowaniu, właściwościach i działaniu. Gładkie, jasnozielone liście znane były już w starożytności jako element ozdobny greckich olimpijczyków, czy cesarzy.

Liść laurowy - poznaj jego właściwości:



Liść laurowy posiada ogromne właściwości. Dzięki swojemu aromatowi nie tylko wzbogaci smak potrawy, ale także korzystnie wpłynie na trawienie. Liść laurowy bogaty jest w witaminy A, witaminy z grupy B, oraz witaminę C a także w wapń, żelazo, potas, mangan, cynk i magnez. W ziołolecznictwie swoje wykorzystywanie znajduje głównie jako napar do walki z nadmierną potliwością. Działa oczyszczająco i moczopędnie. Obniża także poziom cukru we krwi. Ponadto wspomaga nasz układ odpornościowy. Warto pamiętać o liściu laurowym w okresie przeziębienia, czy infekcji dróg oddechowych.


Liść laurowy - jak stosować, do czego używać ?



Liść laurowy w każdej postaci świetnie sprawdzi się jako dodatek, przyprawa nadająca smaku i aromatu daniom mięsnym. Nada charakterowi daniom z dziczyzną i warzywami, a także rybom pod wieloma postaciami. Liście laurowe służą do dopieszczania smakiem gulaszu, zup i sosów. Wielu smakoszy kuchni polskiej nie wybraża sobie braku liścia laurowego w rosole, zupie warzywnej, ogórkowej. Idealną proporcją stosowania przyprawy jest jeden liść na cztery porcje. Liść laurowy ma bardzo przyjemny zapach, zatem można go gotować w mleku, wydobywając tym samym aromat kremów, budyniów itp.

Jak przechowywać liść laurowy ?


Przyprawy jednoskładnikowe należy przechowywać w zamkniętym pojemniku, najlepiej szklanym, ograniczając tym samym dostęp do światła i wilgoci. Z pewnością dobrze przechowywana na dłużej zachwyci nas swoim aromatem.

Poznaj ciekawe zastosowanie liścia laurowego.



Zapach liścia laurowego działa odstraszająco na szkodniki - zatem warto rozłożyć kilka liści laurowych w szafach i na półkach, w których to pojawiły się mole.


Kraj pochodzenia:

Turcja

Skład towaru:

100% liść laurowy



Uwaga! Dotyczy daty ważności!

Wszystkie produkty są wysyłane z najświeższej dostawy. W przypadku kiedy na stronie jest przedstawiona data ważności krótsza niż 6 miesięcy prosimy nie sugerować się tą informacją. Dbamy o to, aby produkty były świeże dlatego też gwarantujemy długie daty przydatności.

2-0025-03-3

Opis

Rodzaj
Liść laurowy
Waga (g)
50

Specyficzne kody

Jak pakujemy produkty?

Wszystkie produkty pakujemy w stojące opakowania typu doypack, które można swobodnie otwierać i zamykać wielokrotnie

Świeżość to podstawa!

Opinie o produkcie

chatKomentarze (0)|
Na razie nie dodano żadnej recenzji.