Wykorzystujemy pliki cookies („ciasteczka”) własne i firm zewnętrznych, analizując sposób użytkowania naszego portalu, w celu ulepszenia naszych usług i ułatwienia Państwu korzystanie z nich. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację plików cookies.

zamknij
 Anyż gwiaździsty mielony 100g zoom

Anyż gwiaździsty mielony 100g


14,41 zł
Brutto
deserDO DESERÓW I CIAST
naparDODATEK DO NAPOJÓW ROZGRZEWAJĄCYCH
kurczakDODATEK DO DAŃ MIĘSNYCH
Ilość

  • Bezpieczeństwo zakupów Bezpieczeństwo zakupów
  • Ekspresowa dostawa Ekspresowa dostawa
  • Czas na zwrot 14 dni Czas na zwrot 14 dni
Anyż gwiaździsty mielony, zwany także anyżem gwiazdkowym - przyjrzyj sie jego walorom.

Anyż gwiaździsty inaczej nazywany anyżem gwiazdkowym, wywodzi się z południowo-wschodniej Azji. Bogaty jest w olejki eteryczne, które nadają potrawom charakterystyczny, lekko słodkawy posmak. Wyrazisty a zarazem charakterystyczny smak anyżu podkreśli aromat potraw mięsnych jak i nada wyjątkowości domowym wypiekom. Doskonale odnajdzie się w towarzystwie imbiru oraz miodu jako dodatek do herbat rozgrzewających a także napoji chłodzących.

Walory anyżu gwiaździstego mielonego, nie tylko w kuchni.

Anyż gwiazdzisty swoje zastosowanie posiada także w lecznictwie. Z pewnością pomoże nam w walce z uporczywym bólem gardła, czy męczącym kaszlem. Po anyż gwiaździsty warto, aby sięgły osoby mające problem z uczuciem sytości czy wzdęciami, ponieważ posiada korzystny wpływ na układ pokarmowy, eliminując uczucie ciężkości, czy dyskomfort związany z bólem żołądka. Anyż gwiazdkowy mielony, jak wiele innych przypraw, warto przechowywać w szczelnym, zamkniętym pojemniku, ograniczając tym samym dostęp światła, czy wilgoci. Stosowanie się do tego sposobu przechowywania z pewnością zapewni długotrwały zapach i aromat. W naszej ofercie posiadamy również anyż gwiazdkowy HPS w całości. Wystarczy, że klikniesz TUTAJ.

Przygotuj kompot na bazie gruszek i rabarbaru z dodatkiem anyżu gwiazdkowego mielonego, idealny na ciepłe dni !

Co potrzebujemy ?

- 3 szt gruszek
- rabarbar 1 kg, koniecznie obrany
- 2 łyżeczki anyżu gwiazdkowego mielonego
- cukier 5 czubatych łyżek
- 1 lit wody
Zaczynamy od umycia, obrania i pokrojenia rabarbaru, następnie tą samą czynność powielamy z gruszkami. Całość wkładamy do garnka i zalewamy wodą, następnie gotujemy. Tak przygotowany napój zasypujemy cukrem i kolejno pozostawiamy na małym ogniu na ok 10 minut. Pod koniec dodajemy mielony anyż gwiazdkowy, dla niepowtarzalnego smaku. Odcedzamy owoce, a kompot jest już idealny do spożycia. Polecamy !

Skład towaru:

100% anyż gwiaździsty.

Data ważności:
Minimum 6 miesięcy.

Kraj pochodzenia:
Wietnam

Uwaga! Dotyczy daty ważności!

Wszystkie produkty są wysyłane z najświeższej dostawy. W przypadku kiedy na stronie jest przedstawiona data ważności krótsza niż 6 miesięcy prosimy nie sugerować się tą informacją. Dbamy o to, aby produkty były świeże dlatego też gwarantujemy długie daty przydatności.

2-0001-04-2

Opis

Rodzaj
Anyż
Postać
mielone
Waga (g)
100

Specyficzne kody

Jak pakujemy produkty?

Wszystkie produkty pakujemy w stojące opakowania typu doypack, które można swobodnie otwierać i zamykać wielokrotnie

Świeżość to podstawa!

Opinie o produkcie

chatKomentarze (0)|
Na razie nie dodano żadnej recenzji.